Dešavanja

 


 

1.jpg

Centar za bioetičke studije u saradnji sa UNESCO Katedrom za bioetiku za Evropu i Institutom društvenih nauka 29. juna 2017. organizuje predavanje dr Sonje Pavlović, pod nazivom “Genska terapija u novoj eri editovanja genoma: CRISPR/Cas9 tehnologija”. Predavanje će se održati u Velikoj sali Instituta društvenih nauka, Kraljice Natalije 45.


 

1.jpg

Centar za bioetičke studije u saradnji sa UNESCO Katedrom za bioetiku za Evropu i Institutom društvenih nauka 22. juna 2017. organizuje predavanje dr Maje Stojiljković, pod nazivom “Molekularna genetika i genomika u medicinskoj praksi”. Predavanje će se održati u Velikoj sali Instituta društvenih nauka, Kraljice Natalije 45.


 

1 (1).jpg

Centar za bioetičke studije u saradnji sa UNESCO Katedrom za bioetiku za Evropu i Institutom društvenih nauka 15. juna 2017. organizuje predavanje dr Jelene Arsić, dr Jelene Jerinić i dr Jelene Simić, pod nazivom “Obavezna ili preporučena vakcinacija: Pravni aspekti vakcinacije dece u Srbiji”. Predavanje će se održati u Velikoj sali Instituta društvenih nauka, Kraljice Natalije 45.


 

Centar za bioetičke studije (CBS) 19. oktobra obeležava Svetski dan bioetike programom koji je isti u svim evropskim zemljama. Prva aktivnost koju CBS realizuje je debata na temu ravnopravnosti, jednakosti i pravednosti u bioetici. Svi oni koji su zainteresovani za učešće mogu se prijaviti na mail konkurscbs@yahoo.com tako što će poslati svoju biografiju i kratko obrazloženje zašto smatraju da su ova pitanja važna. Rok za prijavu je 5. jun, a oni koji prođu selekciju biće naknadno obavešteni. Debata će biti organizovana 20.6.2017. godine u Domu omladine. U oktobru će, pored svečane akademije biti organizovana izložba fotografija. U obeležavanju Svetskog dana bioetike pored zaposlenih biće uključeni i praktikanti CBS.


Advertisements